Hur skickar jag ett e-postmeddelande med Gmail?

Denna wikiHow lär dig hur du skickar ett e-postmeddelande med Gmail. Du kan använda Gmails webbplats för att skicka e-post från en dator, eller så kan du använda Gmail-mobilappen för att skicka e-post från en smartphone eller surfplatta.

1. På skrivbordet

1. Öppna Gmail. Gå till https://www.gmail.com/ i din dators webbläsare. Detta öppnar din Gmail-inkorg om du är inloggad.

Om du inte är inloggad på ditt Gmail-konto anger du din e-postadress och ditt lösenord när du uppmanas att göra det.

2. Klicka på + Skriv. Det finns uppe till vänster i din Gmail-inkorg. Detta öppnar ett "Nytt meddelande"-fönster i det nedre högra hörnet på sidan.

Om du använder den gamla versionen av Gmail klickar du på COMPOSE här.

3. Ange den andra personens e-postadress. Klicka på textrutan "Till" eller "Mottagare" högst upp i fönstret Nytt meddelande och skriv sedan in e-postadressen till den person du vill skicka din e-post till.

För att lägga till flera e-postadresser, skriv in den första e-postadressen, tryck på Tab ↹ och upprepa med de andra e-postadresserna.

För att CC eller BCC någon i e-postmeddelandet, klicka på Cc-länken eller Bcc-länken längst till höger i textfältet "Till" och skriv den e-postadress du vill CC eller BCC i fältet 'Cc'. eller "Bcc" textfält, respektive.

4. Lägg till ett ämne. Klicka på textfältet "Ämne" och skriv in ämnet för e-postmeddelandet.

Vanligtvis beskriver ett e-postämne brödtexten i e-postmeddelandet med några få ord.

5. Ange ditt e-postmeddelande. I den stora textrutan under textrutan "Ämne", skriv vad du vill ha för ditt e-postmeddelande.

6. Formatera texten i ditt e-postmeddelande om det behövs. Om du vill använda formatering på din text (till exempel fet, kursiv eller punkter), markerar du texten du vill använda formateringen på och klickar sedan på ett av formateringsalternativen längst ned i e-postfönstret.

Om du till exempel vill göra lite text i fet stil, markera texten och klicka sedan på B längst ned i mejlet.

7. Lägg eventuellt till en fil. För att lägga till en fil från din dator, klicka på ikonen "Bilagor" för Android 7 Paperclip längst ned i fönstret, välj sedan filen eller filerna du vill ladda upp och klicka på Öppna (eller Välj på en Mac ).

Du kan lägga till foton på det här sättet, eller så kan du ladda upp foton direkt till e-postmeddelandet genom att klicka på "Foton" Android 7-bildikonen längst ner i fönstret, klicka på Ladda upp, välja bilder att ladda upp och välja foton om det behövs.

8. Klicka på Skicka. Det är en blå knapp i det nedre vänstra hörnet av e-postfönstret. Om du gör det skickas din e-post till den eller de e-postadresser du angett.

Du kan få Bellen Gmail-Support Sverige och andra tips


Popular posts from this blog

Hur aktiverar man Gmail Mobile Signatur?

Hur ändrar du din profilbild i Gmail?

Hur aktiverar jag Gmail-kontakter?